Als je een laadpunt hebt gekocht dan krijg je een email met een link om de voorkeursinstellingen door te geven. Op basis van de gegevens die je doorgeeft wordt het laadpunt naar wens ingesteld.

Als je een laadpunt hebt aangevraagd via de leasemaatschappij, dan is het laadpunt standaard zo ingesteld dat betaald moet worden met elke laadpas. Je kunt er vervolgens voor kiezen om alleen het gebruik met de eigen laadpas toe te staan. Dit is in te stellen via de Blue Current app. In de app kun je in het instellingen menu (via het wieltje), de eigen laadpas instellen bij "preferred card". Vervolgens kun je andere passen uitsluiten door "allow public charging" uit te zetten.