Het is mogelijk om een laadpunt in te stellen via een webapp. Via de webapp kan worden ingesteld hoe het laadpunt is afgezekerd en eventueel kan het laadpunt verbonden worden met het wifi netwerk. Let op: het laadpunt zal voor vijf dagen werken met beperkte functionaliteit.

Voor het instellen van een nieuw wifi-netwerk/password moet het volgende gebeuren (als je meer laadpunten hebt, dien je dit proces per laadpunt te doorlopen):

1. Het laadpunt uit- en weer aanzetten. Dit moet via het omzetten van de schakelaar in de meterkast.

2. Na een minuut ongeveer, wordt er een wifi-netwerk door het laadpunt uitgezonden met de naam: BCU100522 en VCU100560.

Door middel van je telefoon of een laptop kun je aanloggen aan dat wifi-netwerk: Je hebt daarvoor 10 minuten de tijd, daarna is het wifi-netwerk weer verdwenen.

3. Zodra je ingelogd bent aan de BCU100522 en BCU100560, kun je een browser openen en naar de volgende pagina surfen: setup.now

4. Door met Next naar Step 2. Hier hoef je niets te doen, wij zullen de instellingen in de backoffice zetten op het moment dat jullie naar kantoor bellen als de laadpunten helemaal zijn geïnstalleerd.

5. Door met Next naar Step 3: Hier moet je klikken op Setup wifi.

6. Je komt dan op de volgende pagina, waar de beschikbare netwerken opgezocht wordt:

7. Hier kun je kiezen voor het wifi-netwerk van de klant en het password invullen. Vervolgens op Connect klikken, dan wordt dit netwerk ingesteld.