Een laadpunt moet worden aangesloten op de meterkast. In de meterkast moet voor de veiligheid een aparte installatieautomaat en aardlekschakelaar worden geplaatst. Dit is verplicht. De kabel naar het laadpunt moet voldoende dikte hebben om langdurig een grote hoeveelheid vermogen te kunnen leveren zonder warm te worden.

Naast een voedingskabel moet het laadpunt op internet worden aangesloten. Dit kan via een internetkabel, via WIFI of eventueel met een sim kaart.

Optioneel is het mogelijk om gebruik te maken van smart charging. Hiervoor wordt de slimme meter uitgelezen of een aparte meter geplaatst.

De installatie van het laadpunt kan desgewenst worden verzorgd door een van onze installatiepartners. Zij zullen bekijken of de meterkast geschikt is en eventueel naar wens verzwaard moet worden en kijken of de slimme meter geschikt is voor smart charging.