Ik heb nog geen internet in huis, hoe kan ik er toch voor zorgen dat het laadpunt alvast werkt?

Het laadpunt instellen via een wizard of hotspot

Het is mogelijk om een laadpunt in te stellen via een webapp. Via de webapp kan worden ingesteld hoe het laadpunt is afgezekerd en eventueel kan het laadpunt verbonden worden met het wifi-netwerk. Let op: zonder internet zal het laadpunt na het instellen voor vijf dagen werken met beperkte functionaliteit.

Voor het instellen van een nieuw wifi-netwerk/password moet het volgende gebeuren (als je meer laadpunten hebt, dien je dit proces per laadpunt te doorlopen):

1. Het laadpunt uit- en weer aanzetten. Dit moet via het omzetten van de schakelaar in de meterkast.

2. Na ongeveer een minuut wordt er een wifi-netwerk door het laadpunt uitgezonden met de naam: BCUxxxxxx. Dit is het serienummer van het laadpunt.

Door middel van je telefoon of een laptop kun je verbinden met dat wifi-netwerk: je hebt hiervoor 10 minuten de tijd, daarna is het wifi-netwerk weer verdwenen. Sommige Apple producten kunnen het netwerk niet vinden, als het netwerk niet tevoorschijn komt, probeer het dan met een niet-Apple telefoon of laptop.

3. Zodra je verbonden bent met het netwerk kun je een browser openen en naar de volgende pagina surfen: setup.now. Dat zou er uit moeten zien zoals hieronder:

4. Door met Next naar Step 2. In het uitzonderlijk geval dat het laadpunt operationeel moet worden gemaakt voordat het internet ligt kan op deze pagina de laadsnelheid worden ingesteld. De hoeveelheid fasen aanwezig in de meterkast kan 1 of 3 zijn. De 'phase connection' is waarschijnlijk 1. De Max Current Setting zal op 6 een veilige snelheid verzekeren. Als het doel is om alleen de wifi te verbinden bij een normale installatie, dan hoeft er op deze pagina niets te worden aangepast omdat Blue Current zelf de aanpassingen zal doen op basis van de informatie aangeleverd door de installateur.

5. Als het doel is om de wifi te verbinden, klik dan Next om door te gaan naar Step 3. Hier moet je klikken op Setup wifi.

6. Je komt dan op de volgende pagina, waar de beschikbare netwerken opgezocht worden:

7. Hier kun je kiezen voor het wifi-netwerk en het wachtwoord invullen. Vervolgens kun je op Connect klikken, dan wordt dit netwerk na enige tijd ingesteld.