Wat is plug & charge laden?

Bij plug & charge laden start het laadpunt direct met laden als de laadkabel in de auto gestoken wordt. Hierbij hoeft dus geen laadpas aangeboden te worden. Wil je dat de stroomkosten van de laadsessies wel verrekend worden? Zorg dan dat er een standaardpas op het laadpunt ingesteld staat.

Neem bijvoorbeeld een kijkje naar dit FAQ artikel om te leren hoe je een standaardpas toevoegt.

Let op!

Als je laadpunt op plug & charge ingesteld staat, kan iedereen hier zonder een laadpas aan te bieden laden. Daarom adviseren wij ook om een laadpunt alleen op plug & charge in te stellen als het laadpunt niet publiekelijk toegankelijk is.

Via de my-omgeving kun je een plug & charge aan en uit zetten. Zoek hiervoor het kopje laadpunten (links onder het kopje dashboard) en selecteer het laadpunt waar je de instelling wil wijzigen. Deze instellingen kun je openen door op de drie puntjes te drukken, selecteer vervolgens de optie instellingen waarna je plug & charge kunt activeren.